česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK Lösen von Kreuzworträtseln on-line
Lösen von Kreuzworträtseln
Kreuzworträtseln Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
Bis heute sind 7903 Kreuzworträtseln erschienen.

Archiv Archiv

Kleines Wörterbuch (tschechisch) Kleines Wörterbuch

Competition Competition

Hilfe Hilfe

Kontakt Kontakt
Archiv Velikost křížovky

Verzeichnis nach der Grösse des Kreuzworträtseln

Počet slov/
políček
Křížovka Tajenka
56 slov
 Klassisches Kreuzworträtseln   Všechno krásné na světě se zrodilo (TAJENKA).
Ramón de la Serna-Goméz  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Studený listopad - (TAJENKA).  
 Klassisches Kreuzworträtseln   6. srpna je Světový den boje za zákaz jaderných zbraní – (TAJENKA).  
 Klassisches Kreuzworträtseln   16. 1. 1996 objevil astronom Z. Moravec z hvězdárny na Kleti planetku, která byla označena pořadovým číslem 7796. Obíhá v prostoru mezi Marsem a Jupiterem a má průměr přibližně 10 kilometrů...  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Vypráví se, že na vrchu Godula v Moravskoslezských Beskydech žije (TAJENKA) - král hadů s korunkou na hlavě hlídající poklady ukryté v hoře.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   6.9.1891 až 3.5.1955 žil představitel lidové komiky (TAJENKA), člen Národního divadla a herec v mnoha filmech.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   (TAJENKA) k druhým a (TAJENKA) k osudu celku je přesně tím, co otevírá dveře zlu.
Václav Havel  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Není všechno pravda, (TAJENKA).
České přísloví  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Před bývalým pivovarem v Rokytnici v Orlických horách se prý vždy od půlnoci do jedné hodiny ranní valí dvě (TAJENKA). Za nimi na koni jede bezhlavý jezdec.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Felix le Breux se narodil 5. 4. 1918 v Plzni. Jak jméno napovídá, jeho předky byli francouzští šlechtici. Už během studií na konzervatoři založil divadlo nazvané Studentský avantgardní kolektiv (TAJENKA)...  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Nejlepší způsob, jak (TAJENKA): při procitnutí uvažovat, zda bychom v tom dni mohli udělat alespoň jednomu člověku radost.
Friedrich Nietzsche  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Slovo panděro - tlusté břicho - má svůj původ ve španělském názvu pro (TAJENKA) - pandero.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Divadelní a filmová herečka Jiřina Steimarová (* 24. 1. 1916 – † 7. 10. 2007) se narodila ve známé české divadelnické rodině. Na scéně se objevila poprvé v Schillerově dramatu (TAJENKA)...  
 Klassisches Kreuzworträtseln   (TAJENKA), aby rozeznával, a vůli, aby volil, cokoli je kde dobrého nebo zlého.
Jan Amos Komenský  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Pokud existuje nějaká náhrada za lásku, pak je to (TAJENKA).
Josif Brodskij  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Na Mláďátka když prší, (TAJENKA).  
 Klassisches Kreuzworträtseln   První (TAJENKA) na světě se stala na konci 18. století Jeanne Labrosse-Garnerin.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to (TAJENKA).
Antoine de Saint-Exupéry  
 Klassisches Kreuzworträtseln   „Pane profesore, vy prý ovládáte mnoho jazyků.“
„Ano, ale jeden ne, (TAJENKA).“  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Ryby se chytají na udici, (TAJENKA). Německé přísloví  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Soudím, že pánbůh tvoře člověka (TAJENKA). Oscar Wilde  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Příjemná je chvála vycházející od těch, kteří (TAJENKA).
Cicero  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Je-li v prosinci (TAJENKA) jasně a zřetelně viděti, bude rok budoucí úrodný; je-li však jen částečně viditelná, nebude mnoho obilí a vína.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Uslyšíte-li v Bulharsku zvolání "Pozor, divaci!", není to upozornění na přítomnost diváků, ale tento výkřik znamená (TAJENKA).  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Není nám milé, co smíme, co nesmíme (TAJENKA).
Ovidius  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Základem pověstí o vlkodlacích je motiv převrácení, a protože tento motiv existuje ve všech kulturách, můžeme hovořit o reálném základu, jímž je nemoc (TAJENKA)...  
 Klassisches Kreuzworträtseln   (TAJENKA) (3. 2. 1896 - 7. 4. 1943) byl ve dne úředníkem v Živnobance a v noci spisovatelem. Jeho významným dílem je román "Neviditelný", ale ke známějším, díky filmovému zpracování, patří "Helimadoe" či "Petrolejové lampy", které...  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Učený člověk má své (TAJENKA) vždy v sobě.
Phaedrus  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Dne 27. února 1912 se narodila česká herečka dívčím jménem Hodáčová, známá pod uměleckým jménem (TAJENKA).  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Mezi Valdicemi, Kundraticemi a Libštátem u Semil se před půlnocí proháněla horda zlých démonů v podobě divokých koček a psů. Říkalo se jí štvaní nebo také (TAJENKA). Kdo se s ní v lese potkal, toho roztrhala na kusy.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Když vstupujete do laboratoře, odložte svou (TAJENKA), jako odkládáte kabát. Až budete odcházet, zase si ji vezměte.
C. Bernard  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Mezi nových sedm divů světa bylo v roce 2007 vybráno také staré incké město Machu Picchu, což kečuánsky znamená (TAJENKA).  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, (TAJENKA).
Španělské přísloví  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Český (TAJENKA), profesor na univerzitě v Praze a národní buditel Stanislav Vydra se narodil 13. 11. 1741 v Hradci Králové a zemřel 2. 12. 1804 v Praze. S jeho osobou se můžeme setkat i v Jiráskově historickém románu F. L. Věk.