česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK Lösen von Kreuzworträtseln on-line
Lösen von Kreuzworträtseln
Kreuzworträtseln Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
Bis heute sind 7904 Kreuzworträtseln erschienen.

Archiv Archiv

Kleines Wörterbuch (tschechisch) Kleines Wörterbuch

Competition Competition

Hilfe Hilfe

Kontakt Kontakt
Archiv Velikost křížovky

Verzeichnis nach der Grösse des Kreuzworträtseln

Počet slov/
políček
Křížovka Tajenka
36 slov
 Klassisches Kreuzworträtseln   Dnes má svátek (TAJENKA).  
 Schwedenrätsel   Jsou dva druhy nespokojenosti: nespokojenost, která pracuje, a taková, (TAJENKA). První dosáhne toho, co chce, druhá ztratí, co má.
J. Ortega y Gasset  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Cukrovarnický podnikatel, průmyslník, (TAJENKA) a vlastenec Ferdinand Urbánek (19. 5. 1821, Kroměříž – 27. 10. 1887, Praha) stál u vzniku pražské Živnobanky, byl zakládajícím členem Hlaholu, Sokola, Umělecké besedy, Měšťanské besedy...  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Lépe je učit se (TAJENKA).
Latinské přísloví  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Dnes má svátek (TAJENKA).  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Z leteckého jedenáctera:
Létání v mracích je tak trochu nebezpečné, vyskytují se v nich neviditelná letadla a podle dobře ověřených pramenů i (TAJENKA).  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Malíř (TAJENKA), mistr kresby i dekorativních obrazů, se narodil ve Vídni 14.12.1854...  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Nejčastěji užívaným slovem v češtině je spojka a. Na druhém místě pak sloveso (1. TAJENKA) a třetím nejfrekventovanějším slovem je zájmeno (2. TAJENKA).  
 Schwedenrätsel   Malíř, grafik a básník (TAJENKA) se narodil 31.5.1892 v Petrkově u Havlíčkova Brodu. Přeložil a suchou jehlou vyzdobil sbírku básní "Dveře v přítmí", kterou napsala jeho manželka Susann Ronaudová.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Dnes je Světový den (TAJENKA).  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Dnes je TAJENKA pondělí.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Žena může žít dva dny z pěkné (TAJENKA).
Michéle Morganová  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Všestranně nadaný sportovec Karel Koželuh (7. 3. 1895 - 27. 4. 1950) reprezentoval Československo jako fotbalista, hokejista a pak hlavně jako (TAJENKA). Třikrát vyhrál Mistrovství světa profesionálů a třikrát Mistrovství USA.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   23. dubna 1776 se narodil Jan (TAJENKA), obrozenecký spisovatel, pedagog a advokát. Z představitele vlasteneckého hnutí se však postupem času stal odpůrcem rozvoje českého jazyka. Zemřel 31. 12. 1834.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Nepřijde jediný přítel k tomu, kdo už (TAJENKA).
Ovidius  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Člověk je jediný živočich, který se (TAJENKA). Jean Paul  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Slovo (TAJENKA) vzniklo z italského banco rotto, tj. rozbitá banka.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Jsou prostě lidé, od kterých se, jakkoliv dáváte pozor, (TAJENKA). Josef Čapek  
 Klassisches Kreuzworträtseln   (TAJENKA) jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch. B. Pascal  
 Klassisches Kreuzworträtseln   (TAJENKA) je květ poezie na stromě všedního života.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Lid má bojovat o zákon jako (TAJENKA). Hérakleitos z Efesu  
 Klassisches Kreuzworträtseln   I kdyby (TAJENKA) byla až směšně nepravdivá, přece ji berou nejméně napůl vážně. F. M. Dostojevskij  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Svatý Vít (TAJENKA)  
 Klassisches Kreuzworträtseln   (TAJENKA) spočívá v tom, že potřebujeme stále méně času na cestu přes oceán a stále více času na cestu do kanceláře, nebo do továrny.  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Zakladatel českého moderního sochařství (TAJENKA) se narodil 15. 5. 1880 v Novém Městě na Moravě a zemřel v Praze 2. 5. 1925. Byl žákem Josefa Václava Myslbeka, po absolutoriu na AVU pracoval jako Myslbekův asistent. V roce 1916 byl jmeno  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Zůstat mlád, to je (TAJENKA).
A. van Lysebeth  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Význam slova "loudit" pochází z loudidla, což byl přenosný rám sloužící jako bidýlko pro dravé ptáky používané k lovu. Muž, který je nosil, dostával za to (TAJENKA).  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Přicházím v stařecká léta, stále jsa (TAJENKA).
Solón Athénský  
 Klassisches Kreuzworträtseln   Kdo se neumí (TAJENKA), je hlupák.
Goethe  
 Silben Kreuzworträtseln   Někteří lidé dovedou opravovat jen cizí (TAJENKA), nikoli vlastní.
J. Paul  
 Silben Kreuzworträtseln   Smích je nejbáječnější (TAJENKA) myšlenky. Ale sebelepší (TAJENKA) z vás nesejme odpovědnost za to, že myšlenka nestojí za nic.
Jan Werich  
 Silben Kreuzworträtseln   Svatá Dorota – sněhu (TAJENKA).  
 Kris-kros   Sníh na svatého Ondřeje vzešlému žitu (TAJENKA).  
 Kris-kros   2. dubna je Světový den zvýšení (TAJENKA).  
 American Füllrätsel   „Burian je Mistr Mistrů.“ To řekl (TAJENKA) o malíři a ilustrátorovi Zdeňku Burianovi (* 11. 2. 1905 - † 1. 7. 1981).  
 American Füllrätsel   Vavřincův déšť – (TAJENKA)  
 Wörter-Suchspiel   Herečka (TAJENKA), přirovnávaná k Marlene Dietrichové, působila v divadélku Dada Jiřího Frejky, pak se stala členkou Národního divadla. Na divadelních prknech i ve filmu výborně ztvárnila desítky ženských postav, komické i vážné. Žila 17.  
 Wörter-Suchspiel   Slovenský vlastenec, jazykovědec, spisovatel a politik Ľudovít Štúr se narodil 29. 10. 1815 v Uhrovci. V roce 1843 vytvořil nový spisovný slovenský jazyk. K tomu použil (TAJENKA) nářečí. Následující rok byla v nové slovenštině vydaná...  
 Wörter-Suchspiel   (TAJENKA) se narodila 3. 10. 1908 v Hradci Králové a zemřela 31. 10. 1995 v Praze. Operetní zpěvačka - více než dvacet let byla sólistkou pražského Hudebního divadla v Karlíně - i herečka - působila v televizi, filmu, rozhlase a také v dabingu.  
 Wörter-Suchspiel   (TAJENKA) byl divadelní i filmový herec. Pocházel z Roudnice nad Labem, kde se 24. 2. 1918 narodil. Zemřel 27. dubna roku 2007.  
 Wörter-Suchspiel   Pravděpodobně 1. 10. 1525 se v Praze narodil hvězdář a lékař (TAJENKA). Kromě astronomie, medicíny a matematiky se zabýval mimo jiné ještě astrologií, botanikou, chemií, pivovarnictvím a kartografií. Zemřel 1. 9. 1600.