česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK Lösen von Kreuzworträtseln on-line
Lösen von Kreuzworträtseln
Kreuzworträtseln Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
Bis heute sind 7905 Kreuzworträtseln erschienen.

Archiv Archiv

Kleines Wörterbuch (tschechisch) Kleines Wörterbuch

Competition Competition

Hilfe Hilfe

Kontakt Kontakt
Lid je moře, které má, jako každé moře, své proudy a svá vlnobití; ale vlastní úsudek o správnosti a vhodnosti je veslo, s kterým se na moře vydáváme. Kdo se odhodlává vždy a ve všem hledat ne úsudek svůj, nýbrž úsudek lidu, odhodlává se jaksi plout s proudem (TAJENKA).
Ferdinand Peroutka
Klassisches Kreuzworträtseln Legenden
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
A













B













C













D













E













F













G













H













I













J













K













Vodorovně:
A – Kusy zboží na ukázku; přijít o něco vlastní neopatrností. B – 1. část TAJENKY; slovanská bohyně krásy a lásky; štětina černé zvěře. C – V tenise zisk bodu přímo z podání; skupenství vody; chemická značka thoria; římský bůh lásky. D – Předložka; jednotka váhy (p); netečný vzácný plyn; jméno architektky Jiřičné. E – Příští; tekutý lék; snížený tón. F – Povrch kůže; 2. část TAJENKY; legrace (mn. č.). G – Iniciály zpěvačky Lounové; neočekávaná událost; samec prasete. H – Hrdina; květiny dosny; heslo; zájmeno osobní i ukazovací. I – Chlapec (nářečně); zkratka pro slovo suma; vítězný pokřik; korýš s klepety žijící ve vodě. J – Půlměsíc; zaoblená; 3. část TAJENKY. K – Větrná smršť; deska na hlavici sloupu.
Svisle:
1 – Místo, kudy se někam vjíždí; rostliny kryjící nějaké místo. 2 – Znovu; rychle (hud.). 3 – Čidlo zraku; drancování; štědrovečerní ryba. 4 – MPZ Rumunska; poštovní doručovatel; latinský název pro ledvinu. 5 – Potyčka; patřící ke Lhase. 6 – Dř. britská délková míra; ženské jméno (22. 3.); předložka. 7 – Jestli; v žádnou dobu; filmová komerční TV. 8 – Tato; ženské jméno řeckého původu; kříženec osla a kobyly. 9 – Stojící v rohu; velká loď. 10 – Ozn. citlivosti filmu; mající dlouhé nohy; egyptský bůh slunce (-a). 11 – Anglicky „čas“; řeka v severní Itálii; řev. 12 – Obnovování; nedotknutelná věc. 13 – Opěrné zdi; tropický strom podobný palmě.
Hilfe: ABAKUS; CYKAS; LIKVOR; REN; TEKLA
Author: Iva Böhmová
Bewerten Speichern Erneuern Streichen
Ausgefüllte Felder überspringen Verschieben der Seite
Hilfe: Keys to use.
Enter
Nächstes Wort.
Shift+Enter
Das vorhergehende.
Space
Wechsel der Richtung.
 <- 4
Cursor links.
 -> 6
Cursor rechts.
Esc
Buchstaben streichen.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Solution into a file