česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK Lösen von Kreuzworträtseln on-line
Lösen von Kreuzworträtseln
Kreuzworträtseln Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
Bis heute sind 7910 Kreuzworträtseln erschienen.

Archiv Archiv

Kleines Wörterbuch (tschechisch) Kleines Wörterbuch

Competition Competition

Hilfe Hilfe

Kontakt Kontakt
4. února 1719 bylo vydáno první číslo prvních pravidelně vycházejících česky psaných novin. Vycházely vždy v deset hodin dopoledne každou sobotu a úterý, na což odkazoval i jejich název: „Sobotní/Outerní Pražské poštovské noviny z rozličných zemí a krajin přicházející s obzvláštním Jeho císařské a královské Milosti nadáním obdarované“. Roční předplatné stálo (TAJENKA), jedno číslo si čtenáři mohli koupit za šest krejcarů. Spektrum zpráv bylo kromě sportu v podstatě stejné jako v dnešním tisku, jen s tím rozdílem, že zprávy nebyly řazeny do jednotlivých rubrik, ale podle důležitosti nebo tak, jak se dostaly do tiskárny.
Klassisches Kreuzworträtseln Legenden
Vodorovně:
A – Cirkusová střešní plachta (-o); zvýšený pult k podávání lihovin. B – Vytrhávat plevel; nejstarší latinský překlad bible. C – Plavidlo; cena ve sportovní soutěži. D – Představitel divadelní role; vyrovnaný vztah mezi nominální a kurz. cenou akcie. E – Zkr. jednotky koňská síla; čili; francouzský vysokorychlostní vlak. F – TAJENKA. G – Loterijní poukázka; ostrov mezi Korsikou a Itálií; vybídnutí k přijetí něčeho. H – Zkratka pro detto; uhlovodík s osmi atomy uhlíku. I – Poštovní cenina; římské číslo 511. J – Olizovat; bál. K – Pytlácké nástrahy; právní norma upravující starší normu.
Svisle:
1 – Šplhání; projev úcty; opak dobra. 2 – Léčivá rostlina s dužnatými listy; křeč kojenců. 3 – Nepatrná vzdálenost; druh počítačové paměti; městnání krve. 4 – Kód pro italštinu; napětí; žlutokvětá hvězdnicovitá bylina. 5 – Ozn. vozidel dálkové přepravy; střední smyčcový nástroj; slovensky „kdo“. 6 – Palivo; lidově „suchohřib“; iniciály herce Vacka. 7 – Kouřit dýmku; německy „skutek“; podle. 8 – Antigen způsobující alergickou přecitlivělost; krasobruslařský skok s obratem. 9 – Restaurace a jídelny (zkr.); domácky Iva; přítok Odry.
Hilfe: ITALA; RAM; TAT
Author: Iva Böhmová
Bewerten Speichern Erneuern Streichen
Ausgefüllte Felder überspringen Verschieben der Seite
Hilfe: Keys to use.
Enter
Nächstes Wort.
Shift+Enter
Das vorhergehende.
Space
Wechsel der Richtung.
 <- 4
Cursor links.
 -> 6
Cursor rechts.
Esc
Buchstaben streichen.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Solution into a file