česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK Lösen von Kreuzworträtseln on-line
Lösen von Kreuzworträtseln
Kreuzworträtseln Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
Bis heute sind 7903 Kreuzworträtseln erschienen.

Archiv Archiv

Kleines Wörterbuch (tschechisch) Kleines Wörterbuch

Competition Competition

Hilfe Hilfe

Kontakt Kontakt
Jeden ze zakladatelů moderní české chirurgie prof. (TAJENKA) se narodil 4. 5. 1886 v Přelouči, zemřel 2. 7. 1959 v Praze. Je držitelem několika prvenství. R. 1921 v Praze prvně spolu s R. Jedličkou provedl torakoplastiku - vyjmutí žeber při TBC. Roku 1927 provedl první plicní resekci pro metastázu, v roce 1931 poprvé lobektomii (odstranění laloku plíce) pro rakovinný nádor a roku 1946 první úspěšnou pneumonektomii pro karcinom (odstranění celé plíce). Jeho práce je zmiňována i v zahraniční literatuře.
Klassisches Kreuzworträtseln Legenden
Vodorovně:
A – Základní směs k výrobě chleba; příšeří. B – Prudké uvolnění energie; kysličník. C – Osázet; velmi krátké vlny. D – Výrobce pečiva; nehluční. E – Jméno herečky Gardnerové; přičinlivost; citoslovce překvapení. F – Zkratka státu New York; radiolokátor; předložka. G – Citoslovce plašení ptáků; moment; peněžní poukázka. H – Pouzdro; svobodní. I – Ženské jméno italského původu (-u-); římský politik a filozof. J – Značka pro kilokalorii; šedý kůň. K – První písmeno řecké abecedy; mytologická matka krásné Heleny.
Svisle:
1 – Kardiovaskulární onemocnění (zkr.); vyznavačka punku (-a-). 2 – Vysetí (mn. č.); rukávník. 3 – Textilní vlákno z banánovníku; kal; mezinár. kód pro Afghánistán. 4 – Uhličitan sodný; horní končetina; celní poplatky. 5 – TAJENKA. 6 – Krátký filmový záběr; nápor; pevné pružné železo. 7 – Latinská předložka „z“; německy „čtyři“; sinalé. 8 – Vozík pro dopravu lidí, tažený člověkem; mužské jméno německého původu. 9 – Odmotávání; pytlácké nástrahy.
Hilfe: ABAKA; ETUE; LÉDA; VIER
Author: Iva Böhmová
Bewerten Speichern Erneuern Streichen
Ausgefüllte Felder überspringen Verschieben der Seite
Hilfe: Keys to use.
Enter
Nächstes Wort.
Shift+Enter
Das vorhergehende.
Space
Wechsel der Richtung.
 <- 4
Cursor links.
 -> 6
Cursor rechts.
Esc
Buchstaben streichen.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Solution into a file