česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK Lösen von Kreuzworträtseln on-line
Lösen von Kreuzworträtseln
Kreuzworträtseln Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
Bis heute sind 7903 Kreuzworträtseln erschienen.

Archiv Archiv

Kleines Wörterbuch (tschechisch) Kleines Wörterbuch

Competition Competition

Hilfe Hilfe

Kontakt Kontakt
Spisovatel (TAJENKA) se narodil 23. 4. 1908 v Hronově. Svoje první povídky vydal ještě za studií na gymnáziu, první román "Stezka podél cesty" vydal jako student Filozofické fakulty UK. Již ve 30. letech 20. století byl uznávaným spisovatelem. Od r. 1937 pracoval pro ministerstvo zahraničí, od r. 1940 působil jako úředník československého konzulátu v New Yorku. Po 2. sv. válce pracoval na velvyslanectví v Norsku, r. 1950 emigroval do USA. Zemřel 7. 5. 1973 v New Jersey. Jeho knihy u nás začaly znovu vycházet až v 90. letech minulého století.
Klassisches Kreuzworträtseln Legenden
Vodorovně:
A – Návin příze; kočkovitá šelma; název souhlásky. B – Opuchlina; často omítat. C – Víko; plavidlo z klád; zn. miliampéru. D – Pokolení; zn. autosvíček; noční pták. E – TAJENKA. F – Zpátečník; přibližně; sonda. G – Římských 49; přijaté jméno boxera Claye; nakupování (mn. č.). H – Malá kotlina; výzva. I – Částice a spojka; ohleduplnost; ukazovací zájmeno.
Svisle:
1 – Výkon fotbalisty; ženské jméno. 2 – Mužské jméno; cizí objemová jednotka. 3 – Vývoj k lepšímu; chem. zn. titanu. 4 – Spád; chem. zn. hliníku. 5 – Odkrýt. 6 – Pravoslavný duchovní; štětina. 7 – Šikovnost; domácí hlídači; inic. režiséra Kachyni. 8 – Často mít; SPZ Náchoda. 9 – Týkající se atolu. 10 – Setina hektaru (slovensky); vydávat zvuk jako holub. 11 – Římská čtyřka; vchody. 12 – Název několika našich obcí; umělá hmota na lahve. 13 – Věkovitý; africký slon.
Hilfe: KOPS; YLO
Author: Iva Böhmová
Bewerten Speichern Erneuern Streichen
Ausgefüllte Felder überspringen Verschieben der Seite
Hilfe: Keys to use.
Enter
Nächstes Wort.
Shift+Enter
Das vorhergehende.
Space
Wechsel der Richtung.
 <- 4
Cursor links.
 -> 6
Cursor rechts.
Esc
Buchstaben streichen.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Solution into a file