česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK Lösen von Kreuzworträtseln on-line
Lösen von Kreuzworträtseln
Kreuzworträtseln Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
Bis heute sind 7902 Kreuzworträtseln erschienen.

Archiv Archiv

Kleines Wörterbuch (tschechisch) Kleines Wörterbuch

Competition Competition

Hilfe Hilfe

Kontakt Kontakt
20. 1. 1928 se v Brně narodila herečka (TAJENKA). Její rodiče byli členy brněnské opery a ona sama se na divadelních prknech představila již jako tříletá v baletu Oskara Nedbala Z pohádky do pohádky.
Budoucí herečka jako dítě recitovala, zpívala v dětském divadelním souboru, od patnácti let spolupracovala s rozhlasem. V r. 1947 absolvovala brněnskou konzervatoř. Ve dvaceti letech velmi úspěšně debutovala ve filmu Divá Bára. Ve filmu pak ztvárnila dalších dvacet rolí. Její herecká kariéra je však spojena především s divadlem. Za padesát let práce v divadle odehrála na 200 rolí. V té poslední - Stařenka ve hře Rok na vsi bratří Mrštíků - ji diváci mohli vidět i v den jejího úmrtí - 13. ledna 1998.
Klassisches Kreuzworträtseln Legenden
Vodorovně:
A – Církevní skladba; něco podobného. B – Šlehat (pomlázkou); nádoba na pivo. C – Zkr. výpočetní tomografie; podpora; hovorově dekagram. D – Lepidlo; ženské jméno; zhoubná epidemie. E – TAJENKA. F – Stovky; ženský hlas; francouzsky „jméno“. G – Mládě kočky; latinský překlad bible; chem. zn. lithia. H – Utrousit (slzu); vlastní Vandě. I – Aktiv; planetka.
Svisle:
1 – Římských 2155; koupě. 2 – Rozsudek; španělsky „zlato“. 3 – Slůvko opovržení; evangelický duchovní. 4 – Rusky „hospodářské odd.“; zeď. 5 – Papírový potah na zeď; složka osobnosti dle Freuda. 6 – Patřící Otovi; areková palma. 7 – Kousat. 8 – Smyčky; slovenské město. 9 – Měsíc mayského kalendáře; nenadaný malíř. 10 – Druh účesu; důrazný zápor. 11 – Měsíc Uranu; inic. spisovatele Tatarky. 12 – Herec (Josef); mít volbu. 13 – Pobídka; Mohamedova matka.
Hilfe: ALETTA; BO; EKO; ORO
Author: Iva Böhmová
Bewerten Speichern Erneuern Streichen
Ausgefüllte Felder überspringen Verschieben der Seite
Hilfe: Keys to use.
Enter
Nächstes Wort.
Shift+Enter
Das vorhergehende.
Space
Wechsel der Richtung.
 <- 4
Cursor links.
 -> 6
Cursor rechts.
Esc
Buchstaben streichen.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Solution into a file