česky česky english english deutsch deutsch
Login (explanation) Register
LUSK Lösen von Kreuzworträtseln on-line
Lösen von Kreuzworträtseln
Kreuzworträtseln Server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
Bis heute sind 7904 Kreuzworträtseln erschienen.

Archiv Archiv

Kleines Wörterbuch (tschechisch) Kleines Wörterbuch

Competition Competition

Hilfe Hilfe

Kontakt Kontakt
(TAJENKA), historik, publicista, estetik, literární a divadelní kritik se narodil 10. 11. 1902 ve Frenštátu pod Radhošťem v rodině lékaře. Po absolvování filozofie a klasické filologie na FF UK v Praze pokračoval ve studiích v Berlíně. Od r. 1923 byl členem KSČ. Roku 1936 se postavil proti stalinským represáliím v SSSR a z KSČ byl vyloučen. V listopadu 1939 ho zatklo gestapo a až do r. 1945 byl vězněn v nacistických koncentračních táborech. Po válce se věnoval převážně vědecké práci. V listopadu 1949 byl zatčen, obviněn z velezrady a špionáže a v procesu s Miladou Horákovou odsouzen k trestu smrti. Popraven byl 27. 6. 1950.
Klassisches Kreuzworträtseln Legenden
Vodorovně:
A – Proces; zvrat; SPZ Prahy. B – Expozice; pobídka; ghanský kmen. C – Slovensky „pták“; vrýpnout; těžký kov. D – Pracoviště v dole; typ; smirkový papír. E – TAJENKA. F – Hezká dívka; písečný přesyp; kořeny se zemí. G – Závitky; kusy trávníku; minulého roku. H – Popelářský vůz; úřední značka na šperku; divadelník. I – Stupeň citlivosti filmu; cukrovka; tresť.
Svisle:
1 – Vůz tažený koňmi; chorvatská řeka. 2 – Břitká; dlouhé pero na noze ptáka. 3 – Sfouknout; opak míru. 4 – Nervový záškub; atlet. 5 – Stará solmizační slabika; kopce; SPZ Pelhřimova. 6 – Vlásenka; citoslovce dupnutí. 7 – Nehodný; plaz; část chřipkového viru. 8 – Biblická postava; centrální hvězda planetárního systému. 9 – Francouzsky „nebo“; hájové byliny; zkr. Horské služby. 10 – Lesní plod; anglicky „závětří“. 11 – Souzvuk tónů; výtvarník (Adolf). 12 – Anglicky „žít“; uzel. 13 – Plivník; ženské jméno.
Hilfe: AKIM; LEE; OU; RNA; UT
Author: Iva Böhmová
Bewerten Speichern Erneuern Streichen
Ausgefüllte Felder überspringen Verschieben der Seite
Hilfe: Keys to use.
Enter
Nächstes Wort.
Shift+Enter
Das vorhergehende.
Space
Wechsel der Richtung.
 <- 4
Cursor links.
 -> 6
Cursor rechts.
Esc
Buchstaben streichen.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Solution into a file